Madde (%) |
Keçi |
İnek |
Kadın |
Madde |
Keçi |
İnek |
Kadın |
Yağ |
3.80 |
3.67 |
3.6-4.7 |
P2O5/CaO % |
1.39 |
1.27 |
1.41 |
Sütte yağ hariç katı maddeler |
8.68 |
9.02 |
8.90 |
Klorid % |
0.154 |
0.105 |
0.06 |
Laktoz |
4.08 |
4.78 |
6.90 |
Demir % |
0.068 |
0.080 |
0.1-0.2 |
Toplam N * 6.38 |
3.33 |
3.42 |
1.22 |
Bakır % |
0.053 |
0.057 |
0.055 |
Toplam Protein |
2.90 |
3.23 |
1.10 |
Vit A (I.U./gr yağ) |
39 |
21 |
31.9 |
Kazein |
2.47 |
2.63 |
0.40 |
Vit B (µgr/100 ml) |
68 |
45 |
17 |
Albümin ve Globülin |
0.43 |
0.60 |
0.70 |
Riboflavin (µgr/100 ml) |
210 |
159 |
25.5 |
Protei n yapısında olmayan Azot * 6.38 |
0.44 |
0.19 |
0.12 |
Vit C (mgr ask.asid/100 ml) |
2.0 |
2.0 |
3.6 |
Toplam Kül |
0.79 |
0.73 |
0.31 |
Vit D (I.U./gr yağ) |
0.7 |
0.7 |
0.27 |
Kalsiyum (CaO) |
0.194 |
0.184 |
0.04 |
Her 100 ml.'deki Kalori |
70 |
69 |
68 |
Fosfor (P2O5) |
0.270 |
0.234 |
0.06 |